Crònica 3a Cursa SED

CURSA RÈCORD
El matí de diumenge, 19 de març, 1.095 persones s’han aplegat al pati dels Maristes per recórrer els carrers de la ciutat de Lleida fent possible la 3a Cursa SED, l’edició més nombrosa en participants de les que s’han convocat fins ara. També ha estat la cita més nombrosa en empreses i entitats col·laboradores, ja que han donat suport a la prova atlètica un total de 90 establiments.  Destaca l’aportació de Serveto, patrocinador de la Cursa. Un altre rècord han estat els 150 voluntaris i voluntàries que han fet possible l’esdeveniment solidari. I finalment, i ben rellevant, destaquem els més de 10.000 euros de recaptació que es destinaran íntegrament al projecte que l’ONG Kizito tira endavant a la República Centreafricana amb el suport de SED (Solidaritat, Educació i Desenvolupament). El projecte, de fet, és el motiu que mou la Cursa SED i la implicació dels corredors, voluntaris, entitats i comerços.

CONTRA L’ÚS DELS INFANTS A LA GUERRA
SED és una ONG vinculada als Maristes que treballa per millorar el nostre món a través de l’educació i la sensibilització. El projecte de la cursa pretén ajudar infants soldats de Berberati, nens i nenes que han patit la guerra i han aconseguit sortir d’aquesta tragèdia. El projecte forma part de la Plataforma per la Pau impulsada per l’arquebisbe i l’imam de Bangui i les Nacions Unides. D’aquesta manera es pot arribar a més infants i de manera més coordinada. Mitjançant l’educació, jocs, esports, conreus… es pretén reinserir a la societat aquests adolescents exsoldats. La cursa, doncs, ha mogut moltes passes pels carrers de Lleida, i ha bategat amb el cor a l’Àfrica.

CURSA DIFERENT
Dintre el ric calendari de curses atlètiques de les nostres comarques, la Cursa SED destaca pel seu objectiu, 100×100 solidari. Tots els diners dels participants es destinen íntegrament al projecte social. Això fa que moltes empreses contribueixin i que moltes persones donin un cop de mà, la qual cosa ajuda al bon desenvolupament de la cita. Els moments previs de la cursa han tingut el color i moviment de l’Escola de Dansa Dancescape. El Serge, un noi de la República Centreafricana que viu a Lleida, ha marcat l’inici de la cursa. Al llarg del traçat, tant en l’opció de 5 km com de 3,5 km, els participants han trobat una vintena d’ous que han estat dotats de premi a l’arribada. La batucada d’Aitona també s’ha sumat a la festa i a mig camí ha motivat els corredors. A l’arribada ens esperaven un centenar de sortejos, premis, la Gallina Manya, massatges, jocs de fusta infantils, exposicions de comerç just i una animada festa de zumba per part del gimnàs Ekke.

GUANYADORS
Bashir Butt, d’Esports Truga, ha completat els 5 km en un temps de 15:15. El segon classificat ha estat Roger Estradé Viladoms del Joventut Atlètica d’Arbeca (15:25) i en tercera posició ha quedat Ahmed Hfairi (15:37) d’Esports Truga. En categoria femenina l’Olívia Bellaubí d’Esports Truga ha pujat al podi en un temps de 20:30. En 2a posició l’Angèlica Damoc (20:49) i en tercer lloc Marina Paredes (20:50) del Sícoris Club.

 

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s